Składniki:
jaja gotowane, szczypiorek, ser żółty, majonez, keczup, kukurydza
Jak przyrządzić?
Należy przygotować spory półmisek, ponieważ jest to sałatka rodzinna na co najmniej 20 osób. Potrzeba nam 30 dag sera żótego. Należy go zetrzeć na dno półmiska. Następnie zalać keczupem, tak by nie widać było sera. Następnie wyłożyć na keczup kukurydzę z puszki. Następnie posmarować majonezem, tak by nie widać było warstwy kukurydzy. Zetrzeć lub pokroić w kostkę 8 jaj gotowanych, a na sam wierzch posypać pokrojonym szczypiorem. I sałatka gotowa.
Jak podawać?
Najlepiej w dużym półmisku z łyżką w środku.
Uwagi:
Rodzaje sera, majonezu każdy dobiera sobie sam w zależności od własnych upodobań smakowych.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 20 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | magdalena |