Filety rybne zawijane gotowane - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

60 dag filetów z dorsza, morszczuka, mintaja lub innej ryby, 2 cebule, 1 pietruszka, 1 mała marchew, kawałek selera, 1 duża łyżka zielonej pietruszki, sól, 1/2 łyżeczki cukru, 4-5 dag masła lub margaryny, 1 jajko ugotowane na twardo

Jak przyrządzić?

Oczyszczoną włoszczyznę pokrojoną w talarki podgotować w małej ilości wody, dodać sól i odrobinę cukru. Filety razem ze skórką pokroić na porcje, ułożyć je skórą do dołu, posolić i posypać pietruszką lub drobno pokrojoną cebulą. Następnie zwinąć je i spiąć patyczkiem. Tak przygotowane filety włożyć do podgotowanego wywaru i przy bardzo powolnym wrzeniu gotować. Po ugotowaniu wyjąć, odcedzić, polać stopionym masłem i posypać zieloną pietruszką i posiekanym ugotowanym na twardo jajkiem.

Jak podawać?

Podawać z ziemniakami i surówką z białej kapusty.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorBarbara

Filety rybne zawijane gotowane: Podobne przepisy

Filety rybne zawijane gotowane: wypróbuj również

Powiązane Tematy