Składniki:
1 brokuł, 0,25 l jogurtu naturalnego 0%, 2 ząbki czosnku, 1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki, chociaż wolę ugotowaną w domu), 1 opakowanie sera feta light
Jak przyrządzić?
Brokuł gotujemy na parze, tak aby był lekko twardawy, studzimy, dzielimy na różyczki, rozkładamy na półmisku. Z jogurtu i zmiażdżonego czosnku przygotowujemy sos, którym polewamy brokuły, następnie posypujemy fasolą i serem feta pokrojonym w kostkę lub pokruszonym. Odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 1/2 godziny. Danie jest gotowe. Cieszy się powodzeniem wśród moich domowników i gości. Życzę smacznego.
Potrzebne przybory:
garnek z wkładką do gotowania na parze, wyciskacz do czosnku, nóż, deska do krojenia
Uwagi:
Proste, tanie, przygotowanie nie wymaga dużo czasu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Elkabe |