Łosoś na folii

Przepis kulinarny

Składniki:

4 dzwonka łososia norweskiego,
sól, pieprz.
Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek,
2 łyżki musztardy,
2 łyżki miodu,
sok z jednej cytryny.

Jak przyrządzić?

4 dzwonka łososia posolić, popieprzyć i ułożyć na folii w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem i piec w piekarniku (200 stopni) przez 20 min. Pozostawić w piekarniku do następnego dnia. Ponownie rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec jeszcze 15 min.Smacznego!0

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
AutorBEATA

Łosoś na folii: Podobne przepisy

Łosoś na folii: wypróbuj również

Powiązane Tematy