Składniki:
łosoś norweski pokrojony na porcje,
mleko,
czosnek,
jarzyny jak do rosołu (bez kapusty),
cytryny,
sól, biały pieprz
Jak przyrządzić?
Dzwonka łososia wymoczyć w mleku przez około 30 minut, następnie posypać je przyprawami i drobno posiekanym czosnkiem. Marchew, pietruszkę i kawałek selera dokładnie oczyścić, pokroić na „makaron” i ułożyć w naczyniu do parowania. Parować przez 20-25 minut. Następnie dołożyć łososia i utrzymać na parze przez około 15 min.
Jak podawać?
Wyłożyć na półmisek, skropić sokiem z cytryny, obok dekoracyjnie ułożyć jarzyny i ćwiartki cytryn.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 3 |
Autor | Olja |