Łosoś na parze (autor alusia29) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 plastry łososia,
mleko,
przyprawa do ryb,
2 ząbki czosnku,
marchew,
pietruszka,
seler mały,
brokuł,
sok z cytryny

Jak przyrządzić?

Łososia namoczyć w mleku na pół godziny, później posypać przyprawą do ryb i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Marchew, pietruszkę i kawałek selera podzielić na połówki i ułożyć na sitku w garnku z wrzącą wodą (albo w urządzeniu do gotowania na parze). Parować 25 minut. Dołożyć łososia, a po 10 minutach - brokuła. Parować 5 minut. Wyłożyć na półmisek i skropić sokiem z cytryny.

Uwagi:

Bardzo smaczna dietetyczna potrawa, z której wykonaniem poradzi sobie każda, nawet mało doświadczona "gospodyni" ;)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania35 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Autoralusia29

Łosoś na parze (autor alusia29): Podobne przepisy

Łosoś na parze (autor alusia29): wypróbuj również

Powiązane Tematy