Bukiet miłości

Przepis kulinarny

Składniki:

urocza marchewka, piękne brokuły, czarujący kalafior, zgrabne szparagi, tajemnicza sałata, zmysłowa rzodkiewka, ogórek, energetyczny pomidor

Jak przyrządzić?

Zauroczenie - warzywa opłukujemy pod strumieniem bieżącej wody, odcinamy części twarde, przegniłe, nienadające się do spożycia, ewentualnie usuwamy także skórki.Randka - kroimy warzywa na kawałki: serduszka, gwiazdeczki i umieszczamy z misce parowaru na 20 minut.Zakochanie - warzywa wyciągamy z parowaru i skrapiamy oliwą połączoną z kwaskiem cytrynowym, winnym octem i ziołami prowansalskimi.Miłość - nakładamy warzywa na miseczki wyżłobione w połówkach dyni i delektujemy się naszym uczuciem.

Potrzebne przybory:

parowar (ewentualnie garnuszek z wodą i sitkiem),fartuszek, dobre chęci

Jak podawać?

Na miseczkach wydrążonych poprzez usunięcie miąższu z połówek dyni.

Uwagi:

Słusznie od wieków nasze babki mawiają "przez żołądek do serca".Przy przygotowaniu potraw bardzo ważny jest także strój - seksowany fartuszek doda smaczku tej potrawie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
Autorjustunia1

Bukiet miłości: Podobne przepisy

Bukiet miłości: wypróbuj również

Powiązane Tematy