Kurczak na parze

Przepis kulinarny

Składniki:

2 piersi kurczaka, przyprawy wedle uznania, ziemnaczki nieduże, mieszanka warzywna z sosem np. Hortex (z każdej zamrażarki w każdym lepszym sklepie)

Jak przyrządzić?

Pierś kurczaka natrzeć przyprawami wedle uznania, ale z solą nie przesadzać, bo nie jest najzdrowsza. Podzielić na 4 porcje. Ugotować - będzie kruche i delikatne, i niskokaloryczne. Ugotować/podsmażyć mieszankę marzywną, która zawiera w sobie sos niezbędny do polania mięsa i warzyw. Ugotować ziemniaki, mogą być w łupinkach.

Potrzebne przybory:

nóż

Jak podawać?

Gdy wyłożymy całość na talerz, będzie apetycznie i kolorowo.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
AutorIwona32

Kurczak na parze: Podobne przepisy

Kurczak na parze: wypróbuj również

Powiązane Tematy