Pasta z tuńczyka i pikli

Przepis kulinarny

Składniki:

tuńczyk w oleju - puszka,
pikle (kalafior, marchewka, ogórek w mocnym occie),
majonez, sól, pieprz do smaku

Jak przyrządzić?

Tuńczyk odcedzić z oleju i poszatkować drobno, ale nie zaburzyć struktury. Pikle poszatkować bardzo drobno (ma to być pasta), dodać ok. 1 czubatej łyżki majonezu, sól i pieprz wg uznania.

Jak podawać?

Podawać ze świeżymi bułeczkami lub z chrupiącym chlebkiem tostowym.

Uwagi:

Pastę tę można zrobić również z sardynek w pikantnym sosie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
AutorMilena F

Pasta z tuńczyka i pikli: Podobne przepisy

Pasta z tuńczyka i pikli: wypróbuj również

Powiązane Tematy