Bagietka z grilla

Przepis kulinarny

Składniki:

Bagietka, kilka pieczarek, kawałek żółtego sera, kilka ząbków czosnku, masełko, łyżeczka dobrej musztardy lub keczupu, l pietruszka - natka.

Jak przyrządzić?

Przekroić bagietkę, posmarować obydwie części masłem, jedną posypać rozgniecionym czosnkiem, rozłożyć pokrojone na plasterki pieczarki, na to żółty ser starty lub w plasterkach. Drugą połowę posmarować musztardą, keczupem lub posypać pietruszką (jak kto woli), złożyć bagietkę, przekroić na 4 kawałki lub więcej (zależy, jaka bagietka), każdy zawijąc w folię aluminiową. Piec z dwóch stron na grillu, po kilka minut, aż się zrumienią i będą chrupiące.

Jak podawać?

Pyszna z sałatką z pomidorów, szczypiorku i sałaty zielonej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Trudnośćprosty
Autorhrynio

Bagietka z grilla: Podobne przepisy

Bagietka z grilla: wypróbuj również

Powiązane Tematy