Składniki:
Bagietka, kilka pieczarek, kawałek żółtego sera, kilka ząbków czosnku, masełko, łyżeczka dobrej musztardy lub keczupu, l pietruszka - natka.
Jak przyrządzić?
Przekroić bagietkę, posmarować obydwie części masłem, jedną posypać rozgniecionym czosnkiem, rozłożyć pokrojone na plasterki pieczarki, na to żółty ser starty lub w plasterkach. Drugą połowę posmarować musztardą, keczupem lub posypać pietruszką (jak kto woli), złożyć bagietkę, przekroić na 4 kawałki lub więcej (zależy, jaka bagietka), każdy zawijąc w folię aluminiową. Piec z dwóch stron na grillu, po kilka minut, aż się zrumienią i będą chrupiące.
Jak podawać?
Pyszna z sałatką z pomidorów, szczypiorku i sałaty zielonej.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | hrynio |