Składniki:
8 ugotowanych jajek przepiórczych, 35 dag mielonego mięsa z indyka, 1 jajo kurze, 1 łyżka bułki tartej, 1 brokuł, 1 mały kalafior, 4 małe marchewki, 15 dag mieszanki ryżu białego i dzikiego, sól, pieprz, czosnek mielony
Jak przyrządzić?
Do mięsa mielonego dodać jajko i bułkę tartą, wyrobić masę. Uformować 8 pulpecików, do środka każdego wkładając po jednym jaju przepiórczym. Warzywa oczyścić, brokuł i kalafior podzielić na różyczki, marchewkę pokroić w cienkie słupki. Ryż opłukać. Pulpeciki, warzywa i ryż umieścić w trzech oddzielnych pojemnikach w parowarze.
Jak podawać?
Podając, można pulpeciki przekroić na pół.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Elżbieta |