Składniki:
5 jaj,
szklanka mleka,
2 łyżki startego żółtego sera,
koperek,
cukier,
sól,
40 dag szparagów,
masło i tarta bułka do wysmarowania i posypania filiżanek
Jak przyrządzić?
Szparagi oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze.Jaja mieszamy z mlekiem, koprem i przyprawami, dodając utarty żółty ser.Ugotowane szparagi wkładamy do filiżanek wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką.Szparagi zalewamy masą z jaj.Filiżanki szczelnie zamykamy i gotujemy na parze.
Potrzebne przybory:
parowar, żaroodporne filiżanki
Jak podawać?
Jaja podajemy z ryżem ugotowanym na parze i zieloną sałatą.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 5 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | ADAM |