Jajka na parze ze szparagami

Przepis kulinarny

Składniki:

5 jaj,
szklanka mleka,
2 łyżki startego żółtego sera,
koperek,
cukier,
sól,
40 dag szparagów,
masło i tarta bułka do wysmarowania i posypania filiżanek

Jak przyrządzić?

Szparagi oczyszczamy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze.Jaja mieszamy z mlekiem, koprem i przyprawami, dodając utarty żółty ser.Ugotowane szparagi wkładamy do filiżanek wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką.Szparagi zalewamy masą z jaj.Filiżanki szczelnie zamykamy i gotujemy na parze.

Potrzebne przybory:

parowar, żaroodporne filiżanki

Jak podawać?

Jaja podajemy z ryżem ugotowanym na parze i zieloną sałatą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje5
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
AutorADAM

Jajka na parze ze szparagami: Podobne przepisy

Jajka na parze ze szparagami: wypróbuj również

Powiązane Tematy