Składniki:
4 małe ziemniaki, obrane i poćwiartowane,
4 małe cebule, obrane i poćwiartowane,
8 średnich pieczarek,
1 mała cukinia,
2 zielone słodkie papryki,
4 małe pomidory,
50 g roztopionego masła,
1 łyżka świeżo posiekanego oregano,
1 łyżka soli czosnkowej,
czarny pieprz
Jak przyrządzić?
Ugotować na parze (osobno) ziemniaki i cebule (5-10 minut, na półmiękko).W międzyczasie wypestkować i pokroić papryki w 4-cm paski.W małej misce zmieszać ze sobą: masło, sól czosnkową, czarny pieprz i posiekane oregano.Odsączyć ziemniaki i cebule, nadziać na szpikulce, przedzielając papryką i pieczarkami i pokrojoną w talarki cukinią.Za pomocą pędzelka nasmarować kebaby sosem, piec na gorącym grillu przez 5 minut.Nadziać pomidory i piec dalsze 5 minut. Natychmiast podawać.
Uwagi:
Potrawa dla tych, którzy chcieliby grillować, niekoniecznie mięso ;-) Smacznego!
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Autor | domelle |