Łosoś na parze (autor ania)

Przepis kulinarny

Składniki:

2 filety łososia (koniecznie świeżego),
vegeta, pół cytryny

Jak przyrządzić?

Łososia umyć, natrzeć vegetą i skropić cytryną. Wstawić na 8-9 min do parowaru.

Jak podawać?

Na liściu sałaty, świetnym dodatkiem jest sos - mały jogurt naturalny zmieszany z 2 łyżkami musztardy francuskiej.

Uwagi:

To jest moje ulubione danie gotowane na parze. Nigdy nie przypuszczałam, że ryba gotowana na parze jest taka mistrzowska. Szybkie danie i tak smaczne, że przygotowuję je też dla gości. Zawsze wszyscy są pod wrażeniem. Polecam.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Autorania

Łosoś na parze (autor ania): Podobne przepisy

Łosoś na parze (autor ania): wypróbuj również

Powiązane Tematy