Omlet biszkoptowy z warzywami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Mieszanka warzywna (kalafior, brokuły, marchewka), 4 jajka, 4 łyżeczki mąki (2 pszennej, 2 kukurydzianej), 3 łyżeczki cukru, ser żółty starty na tarce (około 15 dag), olej, sól, keczup, sok pomidorowy.

Jak przyrządzić?

Warzywa ugotować na parze. Ubić białka, dodać cukier i jeszcze raz ubić. Następnie dodać mąkę, żółtka i szczyptę soli. Wszystko wymieszać. Usmażyć na oleju 2 omlety. Położyć omlety na talerzach, rozłożyć ugotowane warzywa, polać keczupem, posypać żółtym serem. Wstawić na minutę do mikrofalówki. Po wyjęciu posypać posiekaną bazylią. Podać do tego sok pomidorowy.

Potrzebne przybory:

minirobot z miską, parowar, patelnia

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania7 min.
Trudnośćśredni
Porcje2
Przybliżony koszt12 zł
Autorgosiaczek1234567

Omlet biszkoptowy z warzywami: Podobne przepisy

Omlet biszkoptowy z warzywami: wypróbuj również

Powiązane Tematy