Składniki:
Ser biały 25 dag, 2 jaja, mąka ok. 1/2 szklanki, masło, budyń waniliowy.
Jak przyrządzić?
Ser (im twardszy, tym lepszy) włożyć do naczynia, wbić jajka. Dodać łyżkę masła, szczyptę soli i budyń. Wszystko wymieszać łyżką (w końcu są to bardzo leniwe pierogi). Kiedy się składniki połączą, dodać mąki do uzyskania konsystencji ciasta na kluski (może ciut luźniejsze).Wyłożyć ciasto na stół, zrobić wałek i pociąć na plastry, które włożyć do gotującej się wody na 3 minuty.
Potrzebne przybory:
miska, łyżka, garnek
Jak podawać?
Podajemy polane masłem i posypane cukrem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 7 min. |
Porcje | 2-3 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Arturb |