Składniki:
5 jajek (zależy od wielkości naczynia), majonez, kukurydza w puszce, fasola czerwona w puszce, keczup, papryka konserwowa, ser żółty.
Jak przyrządzić?
Ugotować jajka na twardo, a w międzyczasie można pokroić paprykę w kostkę. Gdy jaja się ugotują, trzeba pokroić je na ćwiartki i ułożyć w naczyniu, następnie rozprowadzić majonez. Pokrojoną paprykę ułożyć na majonezie. Odcedzić kukurydzę (oczywiście trzeba ją jeszcze opłukać), po czym wyłożyć ją na paprykę. Fasolę na kukurydzę, zalać to keczupem. Na końcu zetrzeć ser żółty (średniej wielkości kawałek) i posypać nim wastwę keczupu.
Uwagi:
Sałatkę trzeba włożyć do lodówki na jakąś godzinę albo trochę dłużej, żeby się uleżała, bo inaczej nie jest taka dobra.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | klauduś |