Składniki:
0,5 kg ziemniaków, 4 duże cebule, puszka kukurydzy, 4 ogórki konserwowe lub kiszone, 3 łyżki majonezu, curry, pieprz, czerwona paryka słodka, sól.
Jak przyrządzić?
Ziemniaki obieramy, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy ok. 7 min. Ziemniaki muszą być twarde, ale nie surowe w środku. Po wyjęciu i ostudzeniu kroimy w połówki talarków, dodajemy tak samo pokrojony ogórek, majonez i przysmażoną cebulę, dodajemy przyprawy - najwięcej curry. Mieszamy, odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Uwagi:
Świetne proste danie, szczególnie na zimowe dni.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | nadianna |