Składniki:
2 bułki, masło, 4 plasterki żółtego sera, kapusta pekińska (4 garście posiekanej), ewentualnie ogórek kiszony, sos kanapkowy.
Jak przyrządzić?
Bułki przekroić na połówki, posmarować masłem, położyć po plasterku sera, zapiec (ok. 3 min, ser ma się ciągnąć). Na wyjętych z pieca bułach można położyć (jeśli ktoś lubi) plasterki ogórka, posypać kapustą i jeszcze każdej połówce należy się łyżka sosu.
Uwagi:
Najpierw - skąd nazwa: otóż po zafundowaniu sobie takiego śniadania nie da rady szybko zgłodnieć.Przepis jest inspirowany bułką jarską z budki fastfoodowej. Kapusta pekińska to w takiej bułce rzecz obowiązkowa. Aha, można zrezygnować z sosu, ale szkoda by było, bo dodaje bułkom charakteru.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Żabol |