Składniki:
Paluszki krabowe surimi, ryż ugotowany, korniszony, jaja ugotowane na twardo, kururydza konserwowa, majonez (może być pomieszany z jogurtem naturalnym), vegeta, czosnek, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Paluszki, jaja i korniszony kroimy w kostkę, dodajemy pozostałe składniki, łączymy je, doprawiamy sosem sporządzonym z majonezu. Ja dodaję trochę jogurtu nadbużańskiego (pyszny, gęsty) do smaku, vegetę, czosnek (1-2 ząbki, w zależności, czy lubimy sami lub nasi goście), sól tylko do smaku i pieprz.
Jak podawać?
Podajemy z białym pieczywem. Możemy serwować gościom z białym winem.
Uwagi:
Sałatka powinna postać minimum pół godziny w lodówce.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 6-8 |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Adara |