Składniki:
2 zupki chińskie pikantne curry Vifon, 1 łagodna, puszka fasoli czerwonej, puszka kukurydzy, kilka listków kapusty pekińskiej, 2 pomidory, 4 jajka ugotowane na twardo, por, cebula, 2 małe piersi kurczaka ugotowane lub usmażone albo 30 dag szynki.
Jak przyrządzić?
Zupki razem z przyprawami zalewamy szklanką wrzątku, musimy oedczekać chwilę. Kiedy makaron wystygnie, dodajemy fasolę, kukurydzę, kapustę pekińską pokrojoną w większe kawałki, cebulę posiekaną w kostkę, por pokrojony w półkrążki, jajka i piersi kurczaka pokrojone w kostkę.
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojena, miska, otwieracz do puszek, patelnia lub garnek do przygotowania kurczaka, łyżka
Jak podawać?
Z chlebem i wędliną.
Uwagi:
Ja kiedyś dodałam jeszcze sól, pieprz i musztardę, bo wydawała mi się mało pikantna, ale niepotrzebnie, bo nazajutrz była baaardzo pikantna przez przyprawy, które były w zupkach. Można zamiast 2 pikantnych dać 2 łagodne.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | duża miska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | sarmel |