Składniki:
Makaron (najlepiej rurki), pół opakowania fety - najlepiej tej polskiej, miękkiej, mały słoik pesto, 3 pomidory, kilkanaście oliwek, ewentualnie pierś kurczaka.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować, w międzyczasie pokroić fetę w drobne kawałki, pokroić pomidory i oliwki. Jeżeli ktoś wybrał wersję z kurczakiem, to też go pokroić na kawałki i podsmażyć. Gdy makaron będzie gotowy, odlać wodę i do garnka dodać wszystkie składniki. Dobrze wymieszać i trzymać na ogniu ze dwie minuty, ciągle mieszając.
Jak podawać?
Można podawać jako danie główne na gorąco lub jako sałatkę na zimno.
Uwagi:
Można też dodać kawałki świeżego ogórka lub inne warzywa do smaku.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | beak |