Pierś indyka na parze z pijanymi brzoskwiniami - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

kawałek piersi indyczej,
przyprawa "turecka" Apetity,
brzoskwinie z syropu lub świeże,
tłuczone orzechy pistacjowe,
rum

Jak przyrządzić?

Pierś indyka dzień wcześniej obsypać przyprawą. Ugotować na parze. Ostudzić.Brzoskwinie z syropu osączyć, świeże sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w cieniutkie plasterki i zalać rumem. Niech postoją.Indyka pokroić w plastry, na każdym ułożyć osączone plasterki brzoskwiń obtoczone w orzechach.

Jak podawać?

Mieszam majonez z keczupem i syropem z brzoskwiń, do tego bagietka z masłem i białe wino.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Autorlola

Pierś indyka na parze z pijanymi brzoskwiniami: Podobne przepisy

Pierś indyka na parze z pijanymi brzoskwiniami: wypróbuj również

Powiązane Tematy