Malibu pychotka

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 l wódki,
200 g wiórków kokosowych,
puszka mleka skondensowanego słodzonego,
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

Jak przyrządzić?

Wiórki zalać wódką, najlepiej w dużym słoju. Wstawić na minimum 48 godz. w chłodne miejsce.Następnie dobrze odcisnąć wiórki (najlepiej użyć do tego czystej gazy). Do wódki wlać mleko słodzone i niesłodzone. Wymieszać dokładnie, można użyć trzepaczki, żeby składniki dobrze się połączyły.Przelewać do butelek.Wychodzi: 2 x 0,5 litra i na dwa małe kieliszeczki do spróbowania.Rewelacja!!!

Potrzebne przybory:

duży słój z pokrywką,duże naczynie, w którym połączymy wszystkie składniki (ja używam po prostu dużej miski),gaza do wyciśnięcia wiórków,lejek

Jak podawać?

Podawać schłodzone z lodem.

Uwagi:

Mleko ma być niegotowane, najlepiej, żeby było schłodzone, wtedy od razu można pić ze smakiem:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Trudnośćprosty
Autorkobietka

Malibu pychotka: Podobne przepisy

Malibu pychotka: wypróbuj również

Powiązane Tematy