Spaghetti z tuńczykiem (autor Natalia) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 koncentrat pomidorowy lub puszka pomidorów,
2-4 ząbki czosnku,
oregano, tymianek,
1-2 puszki tuńczyka (w oleju lub sosie własnym),
olej słonecznikowy (lub oliwa z oliwek),
starty ser żółty,
makaron

Jak przyrządzić?

Czosnek obrać, pokroić na cienkie płatki, wrzucić na rozgrzany olej, po zrumienieniu zdjąć z patelni. Na zaromatyzowany olej wrzucić koncentrat pomidorowy lub przetarte przez sito pomidory z puszki, doprawić ziołami. Następnie dodać tuńczyka (wraz z całą zawartością puszki), wymieszać, mocno podgrzać. Można także dodać groszek konserwowy, ugotowaną, pokrojoną w kostkę marchewkę, dodać pieprz. Podawać do ugotowanego makaronu, posypać serem.

Uwagi:

Tuńczyk musi być dość dobrej jakości. Potrawa, którą autentycznie jada się we Włoszech.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt12 zł
AutorNatalia

Spaghetti z tuńczykiem (autor Natalia): Podobne przepisy

Spaghetti z tuńczykiem (autor Natalia): wypróbuj również

Powiązane Tematy