Chłodnik Tarator - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 jogurty lub kefiry (1 l), trzy łyżki śmietany, dwa średnie ogórki szklarniowe, pęczek koperku, ząbki czosnku (ilość według uznania), orzechy włoskie (tyle, żeby było co jeść), 1/2 szklanki oleju, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach, siekamy koperek, dodajemy orzechy (połamane na małe kawałki), dodajemy sprasowany czosnek. Jogurty (kefir) mieszmy z olejem w osobnej misce, dodajemy trzy łyżki śmietany, wrzucamy posiekane ogórki, koperek, czosnek i orzechy, dodajemy sól, pieprz. Można dodać wody według uznania. I do lodówki, dobrze schłodzić!

Potrzebne przybory:

nóż, miska lub garnek, tarka

Jak podawać?

Schłodzoną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Autordżigit

Chłodnik Tarator: Podobne przepisy

Chłodnik Tarator: wypróbuj również

Powiązane Tematy