Składniki:
Ciasto: 3/4 szklanki mąki,
6 jaj,
1 szklanka suchego maku,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 paczka dużych biszkoptów,
2 galaretki,
1 puszka brzoskwiń,
6 łyżek cukru.
Krem:
2-3 żółtka,
1 szklanka cukru,
1 cukier waniliowy,
1 szklanka soku z brzoskwiń (z puszki),
2 łyżki mąki ziemniaczanej.
Jak przyrządzić?
Białka ubić z cukrem, dodać zółtka oraz pozostałe składniki (mak, mąka, proszek), upiec dwa placki. Sok, cukier i cukier waniliowy zagotować. W osobnym garnku wymieszać wodę z mąką i żółtkami, wlać do gotującego się syropu. Utrzeć z kostką masła. Układać:placek, krem, biszkopty, krem, placek, brzoskwinie, galaretka.Smacznego!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | agussia |