Pomidorowy przysmak - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

dwa pomidory dojrzałe, ser pleśniowy ostry (śmierdziuch typu niebieskiego lub Roquefort), kilka listków świeżej bazylii, dwa ząbki czosnku, oliwa z oliwek, świeżo zmielony pieprz oraz sól

Jak przyrządzić?

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, dodać ser pokrojony również w kostkę. Porwać liście bazylii oraz sprasowany czosnek i dodać do miseczki. Wlać trochę oliwy, dodać świeżo zmielony pieprz, lekko posolić (ser może się okazać już słony) i delikatnie wymieszać.

Potrzebne przybory:

nóż, mała miseczka

Jak podawać?

Lekko schłodzoną.

Uwagi:

Śniadaniowy przysmak w upalne lato, polecam wszystkim.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje1-2
Autordżigit

Pomidorowy przysmak: Podobne przepisy

Pomidorowy przysmak: wypróbuj również

Powiązane Tematy