Składniki:
0,5 kg fasolki szparagowej (może być mrożona),
1 papryka,
2 cebulki,
keczup,
cukier, pieprz, sól,
1 łyżka masła
Jak przyrządzić?
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć ok. 5 min, dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, smażyć do miękkości, na koniec dodać fasolkę, keczup do smaku (ok. 4 łyżek), sól, pieprz i cukier (ok. 2 łyżeczek), wszystko podgrzewać jeszcze z 6 min.
Jak podawać?
Podawać jako rozgrzewającą sałatkę zimą lub przystawkę.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | stoneczka |