Fasolka po grecku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

0,5 kg fasolki szparagowej (może być mrożona),
1 papryka,
2 cebulki,
keczup,
cukier, pieprz, sól,
1 łyżka masła

Jak przyrządzić?

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, na patelni rozgrzać masło i podsmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulkę. Smażyć ok. 5 min, dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, smażyć do miękkości, na koniec dodać fasolkę, keczup do smaku (ok. 4 łyżek), sól, pieprz i cukier (ok. 2 łyżeczek), wszystko podgrzewać jeszcze z 6 min.

Jak podawać?

Podawać jako rozgrzewającą sałatkę zimą lub przystawkę.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorstoneczka

Fasolka po grecku: Podobne przepisy

Fasolka po grecku: wypróbuj również

Powiązane Tematy