Kisielowiec - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

mąka 500 g, kostka margaryny Palmy, cukier 250 g, jajka 3 szt. 1/2 szklanki mleka, proszek do pieczenia, 1 kisiel i bułka tarta

Jak przyrządzić?

Margarynę utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodawać całe jaja, ciągle mieszając. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kisiel, dolewając mleko. Gdy ciasto będzie jednolite, włożyć do formy posmarowanej Palmą i posypać bułką tartą. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni około 55 minut.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania55 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt15 zł
Autorhubert żak

Kisielowiec: Podobne przepisy

Powiązane Tematy