Składniki:
400 g makaronu (najlepiej długiego), 0,5 kg świeżych pomidorów, ser parmezan w proszku (ja lubię Parmino), 100 ml śmietany 18%, przyprawa czosnkowa Knorr, pieprz młotkowy, sól, suszone pomidory
Jak przyrządzić?
Do rozgrzanego garnuszka wlać śmietanę i poczekać, aż się zagotuje. Następnie wrzucić do garnka pomidory i przykryć naczynie pokrywką. Odczekać jakieś 5 min i dodać przyprawę Knorr, doprawić solą, pieprzem młotkowym i oregano. Następnie dodać całe opakowanie parmezanu i mieszać aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Makaron gotować ok. 5-7 min. Wszystko wyłożyć na kwadratowy talerz i posypać parmezanem i startymi suszonymi pomidorami. Smacznego!
Potrzebne przybory:
garnek, nóż, deska, łyżka drewniana
Jak podawać?
Dowolnie.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | 600 kcal |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | asiorek |