Składniki:
Filety rybne ok. 200 g na osobę;
marynata: czosnek, sól, pieprz, oliwa z oliwek, ocet winny; dodatkowo:
brokuły, cukinia, cykoria, marchewka, kalafior.
Jak przyrządzić?
3 duże łyżki oleju wymieszać z 1 łyżką octu winnego, dodać posiekany czosnek, sól i pieprz. Do marynaty włożyć filety i odstawić na 10 min do lodówki.Tak przyrządzoną rybę upiec w piekarniku.W międzyczasie gotujemy warzywa na parze,podajemy z krokietami lub frytkami.
Jak podawać?
Wykładamy na talerz zarumienione filety otoczone bukietem warzyw, dodajemy kilka krokietów, całość dekorujemy szczypiorkiem.
Uwagi:
Rybę posypujemy szczypiorkiem, a warzywa polewamy sosem pozostałym z pieczenia ryb.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | siko |