Rolada rybna - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

30 dag filetów rybnych, 5 dag kiełków sojowych i zielonego groszku, 2 suszone grzyby, 1-2 posiekane orzechy włoskie, jajko, łyżka mąki ziemniaczanej, 6-8 zblanszowanych liści kapusty pekińskiej, marynata: łyżka sosu sojowego, ostrygowego, śliwkowego, łyżka białego wina, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Rybę zalać matynatą i odstawić na godzinę, następnie dodać do ryby kiełki, groszek, orzechy, grzyby (wcześniej je namoczyć i pokroić). Dodać jajko oraz mąkę ziemniaczaną. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Następnie ułożyć 3-4 liście kapusty pekińskiej jeden na drugim, położyć na nich połowę farszu i zrolować, w taki sam sposób zrobić drugą roladę. Rolady włożyć do parowaru i gotować około 25-30 min.

Jak podawać?

Potrawę można opodawać z podsmażonym makaronem lub ryżem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Autorrybkar2

Rolada rybna: Podobne przepisy

Rolada rybna: wypróbuj również

Powiązane Tematy