Składniki:
30 dag filetów rybnych, 5 dag kiełków sojowych i zielonego groszku, 2 suszone grzyby, 1-2 posiekane orzechy włoskie, jajko, łyżka mąki ziemniaczanej, 6-8 zblanszowanych liści kapusty pekińskiej, marynata: łyżka sosu sojowego, ostrygowego, śliwkowego, łyżka białego wina, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Rybę zalać matynatą i odstawić na godzinę, następnie dodać do ryby kiełki, groszek, orzechy, grzyby (wcześniej je namoczyć i pokroić). Dodać jajko oraz mąkę ziemniaczaną. Całość wymieszać i doprawić do smaku. Następnie ułożyć 3-4 liście kapusty pekińskiej jeden na drugim, położyć na nich połowę farszu i zrolować, w taki sam sposób zrobić drugą roladę. Rolady włożyć do parowaru i gotować około 25-30 min.
Jak podawać?
Potrawę można opodawać z podsmażonym makaronem lub ryżem.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Autor | rybkar2 |