Składniki:
filety z soli, szpinak, grzyby prawdziwe, sól, pieprz, czosnek, opakowanie sera ricotta
Jak przyrządzić?
Szpinak blanszujemy, siekamy, dodajemy serek ricotta i delikatnie podgrzewamy, mieszając. Doprawiamy do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Grzyby (ja z domowej spiżarki) gotujemy w odrobinie wody, następnie odcedzamy i siekamy, dodajemy do szpinaku. Filety umyte rozmrożone przekrawamy na pół. Zawijamy z nich pierścień i spinamy delikatnie wykałaczką. Faszerujemy środek przygotowanym farszem i układamy w parowarze. Po 20-25 min sprawdzamy. Powinny być gotowe.
Potrzebne przybory:
parowar
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | średni |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 40 zł |
Autor | kasia |