Bakłażan w cieście

Przepis kulinarny

Składniki:

bakłażan - 1 średniej wielkości na osobę, 1 jajko, 3 łyżki mleka, 3 łyżki mąki, szczypta soli, olej do smażenia

Jak przyrządzić?

Bakłażan ze skórką kroję na plastry grubości 8mm. Z jaj rozmąconych z mlekiem i mąką przygotowuję ciasto.Plastry zanurzam w cieście i smażę na rozgrzanym oleju z obu stron do zrumienienia.

Jak podawać?

Na płaskim talerzu.

Uwagi:

Danie bezmięsne spełniajace warunki drugiego dania lub nawet danie obiadowe. Bardzo smaczne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Kalorycznośćok. 120 kcal porcja
Przybliżony koszt2 zł
Autorelzbieta

Bakłażan w cieście: Podobne przepisy

Bakłażan w cieście: wypróbuj również

Powiązane Tematy