Składniki:
pierś kurczaka ok 250 g, warzywa różne, np.: brokuł, marchewka, papryka, kukurydza, fasolka szparagowa, plasterki ziemniaków, seler, (ok. 500 g, można użyć gotowych mieszanek mrozonych np. Hortex), przyprawy wg gustu, olej do smażenia, śmietana 30%
Jak przyrządzić?
Warzywa umyć, podzielić na różyczki (brokuł), pokroić, ugotować na parze, są wtedy bardziej kruche i smaczniejsze. Pierś pokroić w kostkę, podsmażyć na złoty kolor, przyprawić ziołami (np. oregano, bazylia, czosnek), zalać śmietaną. Poczekać, aż zrobi się sos, podawać z warzywami duszonymi na parze,w arzywa można polać sosem śmietanowym.
Jak podawać?
Można również podawać z ryżem parbolied, dla większych głodomorów :)
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | marta |