Składniki:
4 średnie ziemniaki,
1/2 kg kapusty kiszonej,
3-4 łyżki oliwy z oliwek,
1 średnia cebula,
biały pieprz do smaku,
sól - niekoniecznie
Jak przyrządzić?
Ziemniaki i kapustę gotujemy na osobnych piętrach parowaru.Cebulę kroimy w kostkę. Ziemniaki po ugotowaniu również kroimy w kostkę. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy oliwę i pieprz (kto ma ochotę - również sól). Mieszamy dokładnie. Możemy posypać posiekaną natką pietruszki.
Potrzebne przybory:
deska i nóż do krojenia, miska i łyżka do mieszania, salaterka do wyłożenia potrawy
Uwagi:
Doskonale smakuje na ciepło, jak również na zimno z lodówki. Może stanowić danie obiadowe lub przystawkę.Dla wegetarian, dla osób liczących kalorie lub dla tych, co lubią dania kapuściane.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 4 zł |
Autor | ewka_f |