Indyk z warzyami i ryżem

Przepis kulinarny

Składniki:

pierś indyka, warzywa na patelnię, ryż

Jak przyrządzić?

Najpierw pokroic pierś indyka na drobne kawałki, potem położyć na patelnię, na której znajduje się woda, dodać czosnku i przyprawy do mięs, może też być przyprawa do grilla. Dusić pod przykryciem przez 15 min, nie dodawać soli, bo sól zatrzymuje wodę. Jednocześnie można gotować ryż. Następnie dodać do tego indyka warzywa i dalej dusić pod przykryciem przez ok. 10 min. Gdy woda się wygotuje, to dolać. Następnie dodajemy ryż na patelnię i mieszamy:) Potrawa gotowa - sycąca, zdrowa i pożywna. Dobra dla studentów, hehe:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorLila

Indyk z warzyami i ryżem: Podobne przepisy

Indyk z warzyami i ryżem: wypróbuj również

Powiązane Tematy