Składniki:
3 płaty z kurczaka,
1 zupa cebulowa w proszku,
śmietana 30%,
pieprz czarny,
koperek.
Jak przyrządzić?
Płaty z kurczaka kroimy na kawałki (duże), wkładamy do żaroodpornego naczynia, nastepnie wsypujemy proszek zupy cebulowej. Mieszamy, tak aby kawałki mięsa obtoczyły się w zupie. Następnie zalewamy całość śmietaną 30%. Pieczemy pod przykryciem 35-45 min, po wyjeciu z piekarnika posypujemy lekko pieprzem oraz koperkiem.
Potrzebne przybory:
naczynie żaroodporne, nóż, deska
Jak podawać?
Najlepiej smakuje, gdy podaje się z ryżem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 35 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybliżony koszt | 11 zł |
Autor | cykoria |