Łosoś w pomarańczach

Przepis kulinarny

Składniki:

Świeży łosoś ok. 0,5 kg,
sok z 2 pomarańczy świeżo wyciśnięty,
pęczek koperku,
pieprz świeżo zmielony, sól, suszone pomidory, kropla oliwy.

Jak przyrządzić?

Filet łososia świeżego umyć, następnie nasączyć go sokiem z pomarańczy i niech poleży ze 20 minut, doprawić pieprzem, solą, odrobiną suszonych pomidorów i drobno posiekanym pęczkiem koperku. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 14-20 minut lub gotować na parze przez 20 minut.

Potrzebne przybory:

nóż do ryby i do szatkowania kopru

Jak podawać?

Podawać można przybraną pomarańczami, z odrobiną chrzanu i chlebem lub z ziemniakami z wody i surówką z białej kapusty.

Uwagi:

Sok z pomarańczy możemy zmieszać z odrobiną limonki lub cytryny.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt40 zł
Autorkasia

Łosoś w pomarańczach: Podobne przepisy

Łosoś w pomarańczach: wypróbuj również

Powiązane Tematy