Składniki:
4 torebki ryżu,
2 średniej wielkości marchewki,
2 filety z kurczaka,
1 łyżka masła, sól,
1 łyżka koperku
Jak przyrządzić?
Gotujemy ryż na parze. W osobnym garnku, też oczywiście na parze, gotujemy marchewki (najlepiej młode) i osobno filet z kurczaka. Po ugotowaniu ryż posypujemy koperkiem i startą na małych oczkach marchewką. Wszystko dokładnie mieszamy, aby uzyskać ciekawy miks kolorystyczny. Ryż z marchewką przekładamy na talerz, obok podajemy filet z kurczaka delikatnie polany masełkiem i posypany koperkiem. Pycha!
Uwagi:
Ryż musi być sypki, żeby po wymieszaniu z marchewką się nie sklejał.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 14 zł |
Autor | Katarzyna |