Składniki:
filet z łososia bez skóry ok. 40 dag,
paluszki krabowe,
1 jajko,
100 ml śmietany kremówki,
łyżka masła,
maleńki kieliszek brandy,
zielony pieprz,
sól, cukier, pieprz
Jak przyrządzić?
Filet z łososia pokroić w kostkę.Zmiksować, dodając jajko, smietankę, masło, brandy i przyprawy.Dobrze wyrobic masę, pod koniec dorzucić ziarenka zielonego pieprzu.Wąską foremkę wyłożyć folią, ułożyć połowę masy, a na niej podłużnie - paluszki krabowe. Przykryć resztą masy.Piec 40 min na parze lub w kąpieli wodnej.
Jak podawać?
Podać z chrzanem wymieszanym z żurawiną i karbowanymi sałatami.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | burencja |