Składniki:
1 główka kapusty białej, sól, pieprz, smalec
Jak przyrządzić?
Główkę kapusty należy umyć pod bieżącą wodą, następnie kroimyna cztery części, uprzednio pozbywając się głąba, zalewamywodą do 1/3 garnka (szybkowaru). Po około 20 minutach wyjmujemy kapustę z szybkowaru i ubijamy tłuczkiem do kartofli na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamypół kostki smalcu i łyżkę mąki. Zasmażkę wrzucamy do garnkaz kapustą, intensywnie mieszając. Cała filozofia:)
Potrzebne przybory:
tłuczek do kartofli
Jak podawać?
Na talerzu.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 23 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 7 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | lusia |