Kapusta bryzgana

Przepis kulinarny

Składniki:

1 główka kapusty białej, sól, pieprz, smalec

Jak przyrządzić?

Główkę kapusty należy umyć pod bieżącą wodą, następnie kroimyna cztery części, uprzednio pozbywając się głąba, zalewamywodą do 1/3 garnka (szybkowaru). Po około 20 minutach wyjmujemy kapustę z szybkowaru i ubijamy tłuczkiem do kartofli na jednolitą masę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamypół kostki smalcu i łyżkę mąki. Zasmażkę wrzucamy do garnkaz kapustą, intensywnie mieszając. Cała filozofia:)

Potrzebne przybory:

tłuczek do kartofli

Jak podawać?

Na talerzu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania23 min.
Trudnośćprosty
Porcje7
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt3 zł
Autorlusia

Kapusta bryzgana: Podobne przepisy

Kapusta bryzgana: wypróbuj również

Powiązane Tematy