Składniki:
1 brokuł, 1 kalafior, 1 podwójna pierś kurczaka, garść żółtego lub pleśniowego sera, 2 ząbki czosnku, vegeta, sól, pieprz, oregano.
Jak przyrządzić?
Brokuł oraz kalafior ugotować na półmiękko w parowarze, z dodatkiem soli. Pierś kurczaka natrzeć czosnkiem i ugotować w osobnym pojemniczku, z dodatkiem vegety.Warzywa podzielić na różyczki. Kurczaka pokroić na drobne kawałki. Połowę różyczek kalafiora i brokuła ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Warstwę tę posypać oregano oraz pokryć cienko tartym serem, a następnie kawałkami kurczaka. Ułożyć kolejną warstwę warzywną i posypać ją również oregano oraz obficie żółtym serem, zapiekać ok. 20 minut.
Uwagi:
Danie jest bardzo proste w przyrządzeniu i dzięki temu bardzo zdrowe i lekkostrawne. Osobiście potrawę zapiekam w kombiwarze ok. 20 minut. Pychotka, polecam serdecznie.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Femme |