Składniki:
4 piersi kurczaka,
mała kostka żółtego sera,
ogórek konserwowy,
czosnek,
musztarda,
chleb tostowy,
oliwa z oliwek,
przyprawy: oregano, sól, pieprz, vegeta
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka nacieramy solą, pieprzem i vegetą, odkładamy, by wszystkie aromaty przeszły mięsko.W międzyczasie trzemy na tarce ogórki kiszone, dodajemy dużą ilość wyciśniętego czosnku i 1/4 słoiczka musztardy. Mieszamy, następnie dolewamy oliwy i ponownie mieszamy (sałatka gotowa).Smażymy piersi kurczaka na oliwie, gdy się zarumienią, kładziemy żółty ser i czekamy, aż się zapiecze.Do tostera wstawiamy grzanki (chleb tostowy), następnie smarujemy je czosnkiem.
Jak podawać?
Podawać na ciepło, najlepiej z białym winem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | moniq |