Déjà vu - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 piersi kurczaka,
mała kostka żółtego sera,
ogórek konserwowy,
czosnek,
musztarda,
chleb tostowy,
oliwa z oliwek,
przyprawy: oregano, sól, pieprz, vegeta

Jak przyrządzić?

Pierś kurczaka nacieramy solą, pieprzem i vegetą, odkładamy, by wszystkie aromaty przeszły mięsko.W międzyczasie trzemy na tarce ogórki kiszone, dodajemy dużą ilość wyciśniętego czosnku i 1/4 słoiczka musztardy. Mieszamy, następnie dolewamy oliwy i ponownie mieszamy (sałatka gotowa).Smażymy piersi kurczaka na oliwie, gdy się zarumienią, kładziemy żółty ser i czekamy, aż się zapiecze.Do tostera wstawiamy grzanki (chleb tostowy), następnie smarujemy je czosnkiem.

Jak podawać?

Podawać na ciepło, najlepiej z białym winem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt20 zł
Autormoniq

Déjà vu: Podobne przepisy

Déjà vu: wypróbuj również

Powiązane Tematy