Składniki:
jeden mrożony filet ryby, najlepiej pangi, oliwa z oliwek, suszone warzywa: suszona włoszczyzna, sól, pieprz, vegeta, przyprawa do ryb, ryż
Jak przyrządzić?
Mrożony filet z pangi lekko polewamy oliwą z oliwek z dwóch stron, następnie posypujemy przyprawami w zależności od gustu (więcej-mniej). Potem posypujemy po wierzchu dużą ilością suszonej włoszczyzny i gotujemy na parze ok. 15-20 min. Można też owinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika na ok. 25-30 min. Najlepiej podawać z ryżem i gotowanymi warzywami, np. marchewką, brokułami lub kiszoną kapustą. Jeden filet starczy na 2-3 porcje.
Uwagi:
Najlepiej podawać z ryżem i gotowanymi warzywami, np. marchewką, brokułami lub kiszoną kapustą.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Mateusz |