Bakłażany nadziewane (autor Gosia)

Przepis kulinarny

Składniki:

Bakłażany, pomidory, cebula, filet z kurczaka, ser żółty light, papryka, pieczarki, oliwa z oliwek, przyprawy

Jak przyrządzić?

Filet z kurczaka doprawić ulubionymi przyprawami (ja zazwyczaj daję sól, pieprz, curry, paprykę słodką, ostrą, przyprawę do potraw na grilla albo jeszcze dodatkowo to, co mam akurat w kuchni). Kurczaka gotować w parowarze 20 min.Bakłażany podzielić na pół i łyżką wydrążyć środki. Drobno posiekać paprykę, pieczarki, pomidory, cebulę, mięso kurczaka i wydrążone środki bakłażanów. Wszystko wymieszać z łyżką stołową oliwy z oliwek.Napełnić bakłażany nadzieniem, a na wierzch zetrzeć żółty ser. Tak przygotowane bakłażany ostrożnie przenieść do miski parowaru i gotować 20-25 min.

Potrzebne przybory:

parowar

Jak podawać?

W daniu dietetycznym należy unikać ziemniaków, makaronu, ryżu, więc ja podałabym bakłażany z sałatką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje2-4
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
AutorGosia

Bakłażany nadziewane (autor Gosia): Podobne przepisy

Bakłażany nadziewane (autor Gosia): wypróbuj również

Powiązane Tematy