Składniki:
Bakłażany, pomidory, cebula, filet z kurczaka, ser żółty light, papryka, pieczarki, oliwa z oliwek, przyprawy
Jak przyrządzić?
Filet z kurczaka doprawić ulubionymi przyprawami (ja zazwyczaj daję sól, pieprz, curry, paprykę słodką, ostrą, przyprawę do potraw na grilla albo jeszcze dodatkowo to, co mam akurat w kuchni). Kurczaka gotować w parowarze 20 min.Bakłażany podzielić na pół i łyżką wydrążyć środki. Drobno posiekać paprykę, pieczarki, pomidory, cebulę, mięso kurczaka i wydrążone środki bakłażanów. Wszystko wymieszać z łyżką stołową oliwy z oliwek.Napełnić bakłażany nadzieniem, a na wierzch zetrzeć żółty ser. Tak przygotowane bakłażany ostrożnie przenieść do miski parowaru i gotować 20-25 min.
Potrzebne przybory:
parowar
Jak podawać?
W daniu dietetycznym należy unikać ziemniaków, makaronu, ryżu, więc ja podałabym bakłażany z sałatką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2-4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Gosia |