Składniki:
1 główka zielonej sałaty,
1 długi zielony ogórek,
1 opakowanie pomidorów cherry,
2 steki lub piersi z kurczaka,
sos winegret Knorr,
3 łyżki posiekanych orzechów włoskich,
vegeta
Jak przyrządzić?
Sałatę wypłukać, osuszyć i poszarpać. Ogórek pociąć w paski, pomidory na połówki lub pozostawić w całości. Mięso obtoczyć w vegecie i przyrządzić na grillu, następnie pokroić w cienkie paski. Wszystkie składniki razem połączyć, doprawić sosem, wymieszać i posypać orzechami.
Jak podawać?
Ja podaję ją z pieczywem czosnkowym lub własnej produkcji pieczywem pieczonym na grillu.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Agata |