Ryż z warzywami po indyjsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 opakowanie ryżu, różyczki brokułów, talarki marchewki, kukurydza z puszki, pieprz ziołowy, sól, curry, kurkuma, ziarna łuskanego słonecznika prażonego

Jak przyrządzić?

Gotujemy ryż 10 min, warzywa - jeśli są mrożone - zalewamy gorącą wodą oprócz kukurydzy. Kiedy ryż jest ugotowany, a warzywa sparzone, do gorącego ryżu dodajemy curry i kurkumę, tak aby zabarwił się na żółto. Następnie ryż mieszamy z warzywami i dodajemy prażony słonecznik. Aby danie nie było zbyt suche, dodajemy odrobinę oliwy. Podajemy na gorąco.

Jak podawać?

Do dania można zaserwować małe grzaneczki ziołowe, dostępne w sklepach, tzn. posypać nimi ryż z wierzchu.

Uwagi:

Warzywa można wrzucić na chwilę do wrzątku z rozpuszczonym rosołem wegetariańskim, zamiast zalewać wrzątkiem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćniska
AutorFRIDUCHA

Ryż z warzywami po indyjsku: Podobne przepisy

Ryż z warzywami po indyjsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy