Bigos chiński - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 paczki makaronu sojowego, 1 szt. piersi kurczaka, 1 por, 2 cebule, 2 marchewki, 1 papryka czerwona, 5 ząbków czosnku, vegeta, chili

Jak przyrządzić?

Sparzyć makaron na 3 minuty we wrzątku, odcedzić i pokroić na krótsze paseczki, potem pokroić piersi w kostkę przyprawić vegetą i zostawić na 15 minut w lodówce. Na rozgrzaną patelnię wrzucić piersi, pokrojoną w talarki cebulę, pokrojony w talarki por, paprykę pokrojoną w grubszą kostkę. Zetrzeć marchew na tarce na dużych oczkach i wycisnąć czosnek, wszystko chwilę poddusić z odrobiną wody. Dodać troszkę chili, wrzucić wszystko do makaronu i razem dobrze wymieszać. Smacznego, rewelacja, palce lizać!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcjeok. 6
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt15 zł
Autornikita

Bigos chiński: Podobne przepisy

Bigos chiński: wypróbuj również

Powiązane Tematy